Vereniging van Ambtelijk Secretarissen van Medezeggenschapsorganen in Nederland

Inloggen

Annuleren

27 Okt 2016 13:30 - 16:30

Beste VASMO-leden,

Op donderdag 27 oktober 2016 organiseert de VASMO samen met Sprengers Advocaten in Utrecht een themabijeenkomst. Het thema is 'Rechtspraak en Ontwikkelingen op het terrein van de Medezeggenschap'. Aan de hand van actuele rechtspraak en een recente wijziging in de wetgeving wordt stilgestaan bij de rol van de ondernemingsraad.

Het programma luidt als volgt:

13.30-15.00 uur
Jurisprudentie Advies- en instemmingsrecht. Uitspraken van de Ondernemingskamer en van kantonrechters beïnvloeden het recht. Wat betekent dat voor de dagelijkse praktijk? Aan de hand van recente voorbeelden uit de rechtspraak krijgt u praktische tips over hoe om te gaan met advies- en instemmingsaanvragen.

15.00-15.15 uur
Pauze

15.15-16.30 uur
Wet Werken Zekerheid. Inmiddels is de Wet Werk en Zekerheid ruim een jaar van kracht. Zijn er inmiddels conclusies te trekken op grond van rechtspraak en heeft de Wet Werk en Zekerheid een andere rol voor de ondernemingsraad opgeleverd? Verder zal worden ingegaan de op gewijzigde rol van de OR bij pensioenen.


De inleidingen worden gehouden door mrs. Rudi van der Stege en André Joosten. Beiden zijn als advocaat werkzaam bij Sprengers Advocaten in Utrecht, dat gespecialiseerd is in arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht.

De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 27 oktober 2016 bij Sprengers Advocaten aan de Plompetorengracht 14-16 te Utrecht. Een routebeschrijving vindt u op www.sprengers.nl.

Aanmelden kan door dit aanmeldformulier in te vullen. Aanmelden kan tot en met woensdag 19 oktober 2016. De bijeenkomst is kosteloos voor VASMO- en BVMP- leden. Let op: Het maximum van 20 deelnemers is inmiddels bereikt. Je kunt het aanmeldformulier nog wel invullen, maar dan word je op de reservelijst geplaatst. Wanneer er dan een deelnemer annuleert zullen de leden op de reservelijst worden benaderd.

We ontmoeten jullie graag op 27 oktober aanstaande!

Met vriendelijke groet,
namens de commissie Opleidingen,

Hélène van Maanen en Jan Wouter van der Straaten

 
Reacties
Zoeken
Tweets