Vereniging van Ambtelijk Secretarissen van Medezeggenschapsorganen in Nederland

Inloggen

Annuleren

25 Jul 2017

Op dinsdag 16 mei jl. verzamelden wij (VASMO-leden) ons voor het voorjaarscongres van VASMO. Het was best een lange reis maar het was een mooie dag dus de voortekenen waren gunstig.

We werden ontvangen met koffie, thee en iets naar wens erbij. Daarna opende André van Os, onze voorzitter, de dag en hij heette iedereen welkom op het prachtige landgoed van SBI in Doorn.

In de ochtend werden we bijgepraat over je rol als ambtelijk secretaris, verschillende (nieuwe) werkwijzen van ondernemingsraden en hoe je betrokkenheid van de achterban kunt vergroten door het gebruik van de participatie-app.

Na een heerlijke lunch gingen we naar de workshops. Bij mijn aanmelding kon ik mij opgegeven voor 2 workshops. Ik heb gekozen voor Deep Democracy en Psychologie van het overtuigen.

Mijn eerste workshop was Deep Democracy. Daarbij gaat het erom dat je aandacht en waardering hebt voor de opvattingen van anderen. Dit doe je door goed naar elkaar te luisteren en ieder aan bod te laten komen om zijn mening te geven in de vorm van een stelling, zonder daarover te gaan discussiëren. Steun laat je blijken door bij elkaar te gaan staan of juist niet. Ik vond het leuk om dit een keer te beleven en wil deze methode bespreken met mijn OR.

Na de wisseling zat ik bij de Psychologie van het overtuigen. Daar hebben we de zes overtuigingstechnieken van Cialdini besproken. Ook heel leerzaam!

Ik ga mijn ervaringen bespreken met mijn OR en als zij geïnteresseerd zijn dan gaan we met SBI een training voor de hele OR regelen.

Na de workshops gingen we naar de afsluiting van de dag, buiten op het terras. Daar kregen we een drankje en lekkere drankjes aangeboden. Om mij heen hoorde ik leuke reacties over het programma, de enthousiaste trainers en de locatie. Iedereen heeft een goede dag hadden gehad!

De presentaties van de Landelijke VASMO-dag kun je nalezen op een speciale webpagina, klik hiervoor op de onderstaande link.

http://www.sbiformaat.nl/landelijke-vasmo-dag-klaar-voor-morgen

Namens Commissie Opleidingen,

Hélène van Maanen


Zoeken
Tweets