Vereniging van Ambtelijk Secretarissen van Medezeggenschapsorganen in Nederland

Inloggen

Annuleren

25 Mrt 2020

24 uur

De afdeling
Onderdeel van het bestuursbureau zijn het directiesecretariaat, juristen, adviseur risicomanagement, bureau medische staf, team informatiebeveiliging en privacybescherming, de ondersteuning van de Ondernemingsraad, Verpleegkundige Advies Raad (VAR) en de Cliëntenraad . Het team bestaat uit zelfstandig werkende professionals.

De cliëntenraad van het Dijklander Ziekenhuis praat mee over de gang van zaken binnen de organisatie. De belangrijkste taak van de cliëntenraad is het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de cliënten. De VAR is een door de Raad van Bestuur erkend onafhankelijk adviesorgaan, dat een bijdrage levert aan de ontwikkeling van het verpleegkundig beroep en beleidsontwikkeling binnen het ziekenhuis.

Je nieuwe baan
Als ambtelijk secretaris ben je verantwoordelijk voor het organiseren, voorbereiden en ondersteunen van vergaderingen van de cliëntenraad en de VAR. Je biedt secretariële en beleidsmatige ondersteuning.

Beleidsmatige ondersteuning:

Veel tijd en aandacht gaat uit naar de voorbereiding van adviesaanvragen die aan de cliëntenraad en VAR worden voorgelegd vanuit de Raad van Bestuur. Je verzamelt, beoordeelt en verspreidt relevante informatie over interne en externe ontwikkelingen van medezeggenschap en fungeert als aanspreekpunt voor leden, bestuurders en de rest van de organisatie. Je bewaakt de jaarplannen en processen. Jij bent de spin in het web tussen de raad van bestuur, de cliëntenraad en de VAR.

Secretariële ondersteuning:

Hierbij kun je denken aan het opstellen van de agenda, adviezen van de cliëntenraad of de VAR uitschrijven, notuleren tijdens de vergadering en agendapunten op inhoud voorbereiden. Ook hoort het bijhouden van de uren van VAR-leden in Ortec bij je werkzaamheden.

Wie ben jij?

 • Jij bent een zelfstandige en zorgvuldige ambtelijk secretaris met uitstekende schrijfvaardigheden en analytisch vermogen.
 • Ervaring met de gezondheidszorg (ziekenhuizen/ klinieken) is gewenst.
 • Je werkt systematisch en planmatig.
 • Je hebt inzicht in groepsprocessen en creëert een veilige sfeer.
 • Je hebt kennis en/of ervaring in het ondersteunen bij de uitvoering van de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen).
 • Kennis op basis van een relevante opleiding op HBO niveau, aangevuld met de benodigde cursussen.
 • Kennis van relevante wet - en regelgeving op gebied van Medezeggenschap;
 • Kennis van landelijke en regionale ontwikkelingen in de gezondheidszorg;
 • Je bent klantgericht en gewend om initiatief te nemen.
 • Ook ben je organisatie-sensitief, een doorzetter en je hebt een flexibele instelling.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving, een omgeving die volop in ontwikkeling is en waar veel ruimte is voor persoonlijke groei.
 • De locaties, Hoorn en Purmerend, zijn goed bereikbaar met het openbaar en eigen vervoer. De werklocatie voor deze functie is Hoorn.
 • Het betreft een functie voor 24 uur.
 • Het salaris is overeenkomstig met functiegroep FWG 50 (minimaal € 2.453,00 en maximaal € 3.664,00 bruto per maand op fulltime basis). De Cao-Ziekenhuizen is van toepassing, onderdeel hiervan is de eindejaarsuitkering, vakantiegeld en een prima pensioenregeling bij PFZW
 • Wij vinden een balans tussen inspanning en ontspanning belangrijk. Wij faciliteren dit door een actieve personeelsvereniging, maar bieden ook een bedrijfsreglement waarbij met voordeel bijvoorbeeld een fiets kan worden aangeschaft of een fitnessabonnement. Daarnaast kun je via 'CultuurWerkt' met korting gebruik maken van diverse kunst- en cultuuractiviteiten en krijg je via 'Benefits at Work' kortingen in verschillende pretparken en winkels.

Interesse?
Solliciteer direct online via deze link. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Nienke Dekkers, secretaris Raad van Bestuur, via 0229-257511. Graag ontvangen wij je reactie voor 8 april 2020.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Zoeken
Tweets