Vereniging van Ambtelijk Secretarissen van Medezeggenschapsorganen in Nederland

Inloggen

Annuleren

15 Jun 2020

Vaste vacature, 32 uur per week, schaal 9

Voor de professionalisering en inhoudelijke ondersteuning van de OR zoekt de afdeling Organisatie, Personeel en Financiën (OPF) een proactieve en verbindende ambtelijk secretaris. Behoud jij overzicht, kan je zaken van verschillende kanten bekijken en heb je een antenne voor wat er speelt in de organisatie? Dan ga je samen met de OR-leden mooie resultaten boeken. Lees vooral verder, we vertellen je graag meer.


Wat ga je doen als Ambtelijk secretaris OR?

Als Ambtelijk secretaris ga je, ons nieuw samengestelde OR (per 12 maart 2020), ondersteunen en adviseren in de breedste zin van het woord. Onze OR heeft 11 zetels en 10 leden. Op dit moment is de OR bezig om haar visie en belangrijke speerpunten/ thema's te formuleren. Wat we je nu alvast mee kunnen geven, is dat de OR aan de slag gaat met het doorontwikkelen van moderne medezeggenschap en het betrekken van de achterban. Zichtbaarheid in de organisatie, d.m.v. video's en sterke digitale uitingen, dat vinden we steeds belangrijker. Hier verwachten we van jou een actieve, innovatieve en ondersteunende bijdrage in.

Je krijgt te maken met een breed scala aan werkzaamheden. Denk daarbij zowel aan het procesmatig ondersteunen van de OR als het (beleidsmatig)adviseren:

 • Ondersteunt de OR procesmatig/ administratief.
 • Bereidt alle vergaderingen voor en zorgt voor verslaglegging en archivering.
 • Zet werk/acties uit naar aanleiding van een vergadering.
 • Ontwikkelt en beheert de website/ intranet (Pr-activiteiten).
 • Bewaakt het OR-budget.
 • Toetst voorstellen aan wettelijke kaders en eigen kaders van de organisatie op het gebied van medezeggenschap en organisatieontwikkeling.
 • Zorgt voor/ ziet toe op doelmatige inrichting/ werkwijze van de OR.
 • Stimuleert actieve naleving van relevante wet- en regelgeving, voorschriften en procedures op het gebied van medezeggenschap.
 • Adviseert de OR t.a.v. procedures, advies- en instemmingzaken.
 • Geeft scholing aan/zorgt voor kennis bij de OR-leden op het gebied van de WOR.
 • Bewaakt de voortgang van medezeggenschapsprocessen.
 • Is aanspreekpunt voor management, medewerkers en externe partijen op het gebied van medezeggenschap.
 • Stelt voor de ondernemingsraad rapporten en adviezen op en genereert draagvlak voor de te nemen beslissing.

*NB: Voor een volledig overzicht van alle werkzaamheden kun je een informatiepakket aanvragen (zie onder het kopje ''meer weten'').


Nieuwegein bruist van de energie en is volop in ontwikkeling

We dragen bij aan een bloeiende Nieuwegeinse samenleving door ervoor te zorgen dat iedereen zijn / haar steentje kan bijdragen. Dat betekent dat we inwoners, ondernemers en (regio)partners betrekken bij onze plannen.

De prioriteiten die Nieuwegeiners voor hun stad stellen, en waar we de komende jaren op inzetten, zijn vertaald naar vier speerpunten:

 1. Verbonden met de stad, verbonden met elkaar
 2. Fijn en groen wonen; een levendig centrum
 3. Een toekomstbestendige stad voor jong en oud
 4. Een bedrijvige stad in een sterke regio.

Onze medewerkers dragen hier dagelijks aan bij.

We hebben de ambitie om een professionele, veerkrachtige en toekomstbestendige organisatie te zijn, met dienstverlening als motor van organisatieontwikkeling. Een organisatie waarbij iedereen zich thuis voelt en mee kan doen. De Ondernemingsraad van de gemeente heeft hierbij een belangrijke rol.

Krijg je energie van onze ambitie en de speerpunten van onze inwoners? Dan ga je een mooie, dynamische tijd bij ons tegemoet.


Wat wij van je vragen

Om de functie van Ambtelijk secretaris OR goed uit te kunnen voeren beschik je over:

 • Een afgeronde hbo-opleiding, aangevuld met een afgeronde cursus Ambtelijk secretaris;
 • Aantoonbare ervaring en affiniteit met medezeggenschap;
 • Uitgebreide Microsoft Office kennis. Ervaring met (of het goed willen verdiepen in) foto/video-bewerkingsprogramma's is een pré;
 • Gemeentelijke werkervaring (is een pré).

We zijn op zoek naar een Ambtelijk secretaris die in staat is om verschillende onderwerpen en mensen met elkaar te verbinden. Je hebt een antenne voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, waardoor je diverse standpunten kunt interpreteren en helder weet te beschrijven. Jouw vlotte pen komt goed van pas, want heldere, duidelijke en doortastende teksten weet jij gemakkelijk op papier te zetten.

Je bent ook accuraat, kunt goed plannen en organiseren en je zorgt er voor dat de OR-leden goed geïnformeerd en betrokken zijn.

Vanuit jouw (beleids)adviserende rol neem je de OR-leden concreet mee in de wet- en regelgeving rondom medezeggenschap en procedures. Je bent een empathische dienstverlener en bent nieuwsgierig naar wat je kunt betekenen voor de OR. Naast dat je samenwerkt en de verbinding op zoekt met anderen, werk je ook graag zelfstandig zaken uit. Deze balans geeft jouw energie, waardoor je samen met de OR-leden mooie resultaten boekt.


Wat wij bieden

Het gaat om vaste functie voor maximaal 32 uur per week. Het salaris is afhankelijk van werkervaring en deskundigheid en bedraagt maximaal € 4.008 bruto per maand (functieschaal 9) bij een 36-urige werkweek (salaris per 1 juli 2020). Daarnaast krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Ook heeft Nieuwegein goede secundaire arbeidsvoorwaarden.


Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ivonne van Oort, voorzitter OR, op telefoonnummer 06-25719853 of Ronnie Hunting, hoofd van de afdeling OPF op telefoonnummer 06-54935238.

*Informatiepakket ontvangen? Voor een volledig overzicht van alle werkzaamheden en meer informatie over Nieuwegein, vraag je een informatiepakket aan. Mail naar: personeelszaken@nieuwegein.nl.

Wanneer je uitgenodigd wordt voor het sollicitatiegesprek, dan ontvang je automatisch (via de mail) het informatiepakket.


Solliciteren?

Je kunt tot en met maandag 29 juni 2020 solliciteren op deze vacature via deze link.

Houd je agenda alvast vrij
De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op dinsdagochtend 7 juli 2020.


Maatregelen coronavirus

De gemeente Nieuwegein volgt de richtlijnen van het Rijk en het RIVM om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Binnen deze kaders maken we afspraken over de sollicitatieprocedure waar we ons allemaal goed bij voelen. Dit kan betekenen dat het sollicitatiegesprek online wordt gevoerd of in een grote zaal in het Stadshuis. Solliciteer vooral op deze vacature. We verwelkomen je graag als nieuwe collega!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Zoeken
Tweets