Vereniging van Ambtelijk Secretarissen van Medezeggenschapsorganen in Nederland

Inloggen

Annuleren

25 Feb 2021

Ambtelijk secretaris ondernemingsraad
24 uur | Haarlem

Voel jij je lekker in een veelzijdige functie en houd je ervan om met meerdere taken tegelijk bezig te zijn?

De ene keer in de rol van adviseur, de andere keer loods je het proces in goede banen in afstemming met alle betrokkenen.

Dan is de functie ambtelijk secretaris ondernemingsraad (OR) jou misschien op het lijf geschreven. De OR is het orgaan voor overleg en samenwerking tussen de leiding van de provincie en de medewerkers. Als ambtelijk secretaris help je om alles rondom de OR in goede banen te leiden. Is zo'n spilfunctie iets voor jou?

Jouw baan

Leden van de OR worden om de 3 jaar gekozen, maar jij niet. Jij bent de enige constante factor en zorgt daarmee voor continuïteit binnen het medezeggenschapsproces. In jouw functie adviseer je de OR over haar rol en positie op grond van de Wet op Ondernemingsraden (WOR). Je geeft hen mondeling en schriftelijk advies over relevante interne en externe ontwikkelingen en vervult de rol van (juridische) vraagbaak. Daarnaast bereid je in overleg met het dagelijks bestuur de vergaderingen voor en coördineer je de voorbereiding en aanlevering van te behandelen onderwerpen en de opvolging daarvan. Het organiseren en de verslaglegging van vergaderingen van de OR horen ook bij jouw takenpakket. Net als de afhandeling van de correspondentie en het opstellen van het jaarverslag. Namens de OR ben jij het aanspreekpunt voor onze medewerkers. Je onderhoudt daarvoor relevante in- en externe contacten. Medewerkers van onze organisatie blijven door jou goed op de hoogte van de besluiten en activiteiten van de OR. Via verschillende kanalen, zoals het intranet en e-mail, zorg jij dat die informatie op regelmatige basis en in duidelijke taal wordt gebracht.

Dit bieden wij

  • Een bruto jaarsalaris tussen minimaal € 44.038 en maximaal € 62.912 (schaal 10) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief een Individueel Keuzebudget, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen
  • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
  • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
  • Een tegemoetkoming in je ziektekostenverzekeringen opleidingsbudget van € 5.000, - per vijf jaar.
  • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.

En dat is nog niet alles. Lees hier waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1400 collega's in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten. De functie ambtelijk secretaris OR valt onder de directie Concernzaken bij de sector Human Resource Management (HRM). Deze directie werkt dagelijks aan het creëren van de ideale bewegingsruimte voor de directies Beleid en B&U, zodat zij hun doelen kunnen realiseren. Zo ondersteunt de directie Concernzaken de financiën, personeelszaken, juridische zaken en communicatie. De sector HRM richt zich op een breed scala aan onderwerpen op het gebied van arbeidsvoorwaarden en staat klaar voor zowel leidinggevenden als medewerkers van de provincie. De OR bestaat uit 11 gekozen enthousiaste medewerkers en wil een transparante, toegankelijke, proactieve en duidelijke OR zijn. Die opkomt voor de medewerkers en de organisatie en goede ideeën van medewerkers inbrengt bij de bestuurder. Jij helpt de OR om de vinger aan de pols te houden bij belangrijke ontwikkelingen en veranderingen in de organisatie en de algemeen directeur te adviseren bij besluiten met personele consequenties en bedrijfsvoering.

Dit ben jij

Je bent proactief en naast adviseur ook een resultaatgerichte doener. Je beschikt over goede adviesvaardigheden. Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je kunt goed prioriteiten stellen en zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je bent organisatiesensitief, oplossingsgericht en sociaal vaardig. Je hebt bestuurlijke sensitiviteit en bent communicatief. Je bent gemotiveerd om binnen de provincie een breed netwerk op te bouwen.

Verder heb je:

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Minimaal 3 jaar ervaring als ambtelijk secretaris van een OR is een pre;
  • Kennis van de Wet op de Ondernemingsraden;
  • Ervaring binnen een bestuurlijk-politieke organisatie is een pre.

Word onze nieuwe collega

Reageer uiterlijk 14 maart 2021 via de solliciteer button. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel CV en een motivatiebrief t.a.v. Conny Hems, sectormanager HRM. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Ad Stavenuiter, voorzitter van de ondernemingsraad, via 06 5335 23 31. Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, tel. 023-5145606.

Goed om te weten

Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams. Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. De gesprekken staan ingepland in de week van 22 maart 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: secretaris, ambtelijk secretaris, wet ondernemingsraden, vacature Haarlem, parttime, hbo, ondernemingsraad

Zoeken
Tweets