Adviseur

Adviseur

Ben jij een adviseur die verbanden weet te leggen, de juiste stakeholders weet te betrekken en een stevige gesprekspartner is?

Functie
Adviseur
Organisatie
Plaats
Utrecht
Uren
32/36-urige werkweek
Salarisindicatie
€ 3701 en € 5372 op basis van 36 uur
Dit is je werk

Door de groei van de stad is de organisatie en daarmee PMB in beweging. Het adviseren van één of meerdere van onze opdrachtgevers is het belangrijkste onderdeel van het werk. Het verbinden van stakeholders, het stellen van de juiste vragen, analyseren van informatie en aan de hand daarvan adviseren staan centraal. Je werkt onder andere vaak samen projectmanagers, directieleden en (deel)opgavemanagers. Je fungeert als stevige gesprekspartner en voert werkzaamheden zelfstandig uit, maar bent niet eindverantwoordelijke. Je blinkt uit in het opbouwen van een netwerk en het leggen van verbanden. Als adviseur ben je daarom breed inzetbaar bij alle organisatieonderdelen van de gemeente Utrecht. Je specifieke werkzaamheden variëren per opdracht. Denk aan opdrachten als adviseur met een accent op bijvoorbeeld onderwijs, aanbestedingen of een ander beleidsterrein, adviseur voor de griffie, directie en het bestuur of directiesecretaris.
Als adviseur:

• Adviseer je de opdrachtgever (bestuurlijk of ambtelijk)
inhoudelijk en/of procesmatig.
• Fungeer je als stevige gesprekspartner en stel je de juiste, kritische vragen waardoor je de opdrachtgever verder helpt.
• Bouw je snel een relevant netwerk op en weet je de juiste stakeholders en belanghebbenden te betrekken.
• Verbind je mensen en inhoud. Je brengt de input van specialisten en beleidsadviseurs samen, analyseert deze en maakt er een integraal advies van.
• Verbeter je processen, evalueer je deze na implementatie en hou je vinger aan de pols.
Je werkweek zou er zomaar als volgt uit kunnen zien:
• Maandag: bereid je een overleg van een directielid met een wethouder voor, je leest de stukken en maakt annotaties voor je opdrachtgever.
• Dinsdag: heb je een overleg met meerdere partners uit de stad waarna je alle inhoudelijke input verzamelt en analyseert en vervolgens rapporteert aan je opdrachtgever.
• Woensdag: help je een vakafdeling met het opzetten van een aanbesteding voor de inkoop van media.
• Donderdag: ben je aanwezig bij een overleg met de directie, waarbij je de fungeert als inhoudelijk secretaris. ’s Middags sluit je de dag af met een borrel.
• Vrijdag: werk je verder aan een voorstel om een proces te verbeteren, waarover je de week erop een overleg hebt staan.
Informatie over organisatieonderdeel en afdeling
PMB is het expertisecentrum voor kritieke en/of complexe opdrachten. Met 200 collega’s werken we iedere dag aan een breed scala aan opdrachten verspreid over de hele gemeente.
Binnen PMB ben je onderdeel van team Ondersteuning en Advies. Als adviseur binnen Ondersteuning en Advies van PMB heb je geen inhoudelijke vakkennis waarover je adviseert. De rol van adviseur kenmerkt zich door het algemene karakter waarbij het verbinden van mensen en inhoud centraal staat en daarmee de brede inzetbaarheid in alle organisatieonderdelen en lagen binnen de gemeente Utrecht. De rol is relatief nieuw. Het is fijn als je mee kunt werken aan de verdere ontwikkeling van de adviseursrol en graag meebouwt aan de verdere ontwikkeling van onze afdeling.
Ons motto is: Iedere PMB-er zit op de juiste plek, op het juiste moment en met de juiste impact. Wat PMB kenmerkt is het vakmanschap: PMB-ers zijn snel, resultaatgericht, flexibel en presteren op hoog niveau. We werken vanuit menselijke aandacht, hebben oog voor talent en gaan voor de wow-factor. PMB kenmerkt zich door een open, energieke en kwaliteit gedreven cultuur. We willen een zo divers mogelijk samengestelde afdeling zijn en geloven in de kracht en meerwaarde van inclusiviteit.

Dit bieden we je

We willen dat je met plezier je werk doet. Dat plezier bestaat uit prettige collega’s, een fijne werksfeer, een inhoudelijk interessante job met voldoende ontwikkelingsmogelijkheden en aan uitdagende set verantwoordelijkheden. Tegelijk hoort daar een passend salaris bij. Onderstaand vind je ons aanbod, kijk ook verder op de onderstaande link voor de rest van de arbeidsvoorwaarden.

• Een 32/36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de € 3701 en € 5372 op basis van 36 uur (schaal 10/11). Het precieze salaris stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de tijdelijke aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden;
• Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met 1 maand proeftijd;
• Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris;
• Voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding kijk je hier.
Dit vragen we van je
• Je bent een allround en breed inzetbare adviseur en een echte verbinder. Je hebt een breed netwerk of weet deze snel op te bouwen en je hebt kennis van besluitvormingsprocessen.
• Je bent in staat om inhoud je snel eigen te kunnen maken, snel verbanden te kunnen leggen en de juiste vragen te stellen.
• Je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en beschikt over een grote dosis organisatiesensitiviteit.
• Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk en staat stevig in je schoenen.
• Je hebt zin om mee te groeien in een organisatie(onderdeel) dat in beweging is. Je hebt oog voor verschillende belangen, bent flexibel en kunt hoofd- en bijzaken onderscheiden.
• Je hebt minimaal hbo werk - en denkniveau.
Dit is handig om te weten
Enthousiast geworden om als adviseur aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht, solliciteer dan direct.
Solliciteren kan via onze eigen werken bij site.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Bart Broeders, Recruiter, 06 – 18 64 28 11. Heb je vragen over de inhoud van het werk? Bel dan met Monique Smit, manager ondersteuning en advies, 06- 13 50 80 02.
De eerste ronde gesprekken worden gepland op 19 en 20 september.
Sluiten