Met korting naar OR Kompas

Met korting naar OR Kompas

30 oktober 2023 door Secretariaat VASMO

OR Kompas is het kennisevenement exclusief voor ambtelijk secretarissen. Tijdens één intensieve dag werk je aan jouw kennis en vaardigheden. Naast de inhoudelijke programma’s staat kennisdeling tussen deelnemers centraal. Tijdens de expertlunch kun je onder begeleiding van een van de experts in gesprek met ambtelijk secretarissen uit vergelijkbare sectoren.

Als lid van de VASMO kun je je inschrijven met 15% korting. De code is geldig voor alle pakketten. Hier kun je tickets bestellen. Vergeet daarbij niet om de actiecode KOMPAS2023 te gebruiken.

Programma

10.00 - 10.15
Inloop

10.15 - 11.15
Plenair: Rol van de AS

Als ambtelijk secretaris ben je geen lid van de OR, maar je maakt er natuurlijk wel onlosmakelijk onderdeel van uit. Toch val je hiërarchisch vaak onder de P&O-manager of directie. Dat zorgt soms voor rare situaties, maar kan ook in je voordeel werken. Hoe ga je om met deze spagaat? En hoe lenig moet een ambtelijk secretaris eigenlijk zijn? Ben je er alleen voor de OR of geef je ook advies aan de bestuurder en HR? Of zit er een einde aan de rekbaarheid?

Naast de positie van de ambtelijk secretaris in de organisatie staan we stil bij jouw rol in de OR. Geef je ongevraagd advies aan het dagelijks bestuur en denk je mee over de doelen van de OR?

11.15 - 11.45
Pauze: Koffie en advies

Pauze met koffie, thee en wat lekkers.

Heb jij een vraag waar je niet uitkomt? Geef je op voor een adviesgesprek met een van onze experts.

11.45 - 12.45
Workshopronde 1
AS als coach: Hoe begeleid je nieuwe en ervaren OR-leden?
Reorganisatie: jouw rol bij ingrijpende organisatieveranderingen
12.45 - 14.00
Expertlunch
14.00 - 15.00
Workshopronde 2
AS als mediator: Bemiddelen in conflicten
Effectief beïnvloeden
15.00 - 15.20
Pauze met koffie en advies

Pauze met koffie, thee en wat lekkers.

Heb jij een vraag waar je niet uitkomt? Geef je op voor een adviesgesprek met een van onze experts.

15.20 - 16.15
Maak een communicatieplan

Communicatie met de achterban is de achilleshiel van menig OR, terwijl het een belangrijk onderdeel is van het OR-werk. Pak daarom je adviserende rol en maak een concreet en werkbaar communicatieplan voor de komende zittingsperiode. Tijdens deze laatste sessie maken we een opzet voor een werkbaar communicatieplan voor jouw OR.

16.15
Netwerkborrel
Sluiten